10 år – langt ude i skoven

UHREHØJE: Som eventmaker i det fri, så tager man bare dårligt og regnfuldt vejr med et smil. Sådan var det også i lørdags, hvor Uhrehøje – center for natur og friluftsliv fejrede sit 10 års jubilæum.

Taler i kåten.

Mange lagde vejen omkring Uhrehøjes 10 års jubilæum.

Hestevognsture igennem skoven.

En ørn bliver til.

Den positive indstilling gjorde, at solen tittede frem bag trætinderne få timer senere og de mange udendørs aktiviteter, der var tilrettelagt for dagen kunne gå i gang. Dagens vejr, kunne man meget vel lade være beskrivelsen for firmaet Uhrehøjes første 10 år.  

Det kom også frem i den officielle del af jubilæet, hvor Uhrehøjes stifter Bjørn Jakobsen og Vesthimmerlands borgmester Knud Kristensen talte.  

Begge fortalte historien om Uhrehøje(som beskrevet i Farsø Avis i sidste uge) den hårde start med at få overbevist andre om projektet, opbygningen af det røde hus i skoven, som faldt sammen og lige pludselig blev en interessant sag for Ekstrabladet og om hvordan tv-produktioner blev startskuddet for Uhrehøje.

Knud Kristensen sagde, at Uhrehøje i den grad er stiftet af ildsjæle, som har arbejdet hårdt for at nå dertil hvor man er i dag. Han kunne også fortælle, at hans eget firma har været på teambuilding i Uhrehøje – og at det virker!. Han opfordrede derfor også flere vesthimmerlandske virksomheder til at benytte sig af det lokale tilbud, som er en fantastisk god oplevelse.

Herefter brød borgmesteren ud i sang. Det var sangen ”Langt ude i skoven”, som borgmesteren – ganske vist i lettere omskrevet form, fandt meget rammende for firmaet Uhrehøjes arbejde.

Efter den officielle del blev der tilbudt hestevognsture igennem skoven, en tur på svævebanen, som ganske vist var blevet blokeret af et par træer i stormen, men som straks blev befriet med motorsav, så alle gæster kunne få sig en svævetur igennem skoven. Herefter fulgte en prøve på meditation og yoga i Uhrehøjehuset, alt imens to totempæle blev skåret til med motorsav. Den ene forstillende en ørn og den anden en bjørn. To figurer og symbolikker, der er en meget god betegnelse for Uhrehøjes arbejde.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: