test

1. søndag i advent

FARSØ: I dag er det 1. søndag i advent. Adventen og julens komme fejres i langt størstedelen af egnens kirker med særlige familiegudstjenester. Det vil sige, at gudstjenesterne både byder på noget for børn og voksne.

Idag er det 1. søndag i advent, kan man få en hel særlig musikoplevelse i skumringstimen, leveret af Samuel Frederiksen på sin kornet.

I Farsø kirke vil årets minikonfirmander medvirke. Drengene vil lave et optrin, mens pigerne som en festlig afslutning på gudstjenesten vil gå luciaoptog. Og selvfølgelig vil der blive sunget nogle af de kendte advents- og julesalmer.

Det vil ligeledes være luciaoptog i forbindelse med adventsgudstjenesten i Vognsild kirke.   

I Overlade vil der være adventsfest, som starter med gudstjenesten i kirken, som også vil byde på krybbespil med årets minikonfirmander, læsninger fra bibelen, fælles salmer og et musikalsk indslag med Ester Kleist Elmlund og Jørn Bjerge. Herefter fortsætter adventsfesten på skolen med ”gammeldags juletræ” for børnene.      

I Hyllebjerg kirke er der umiddelbart efter hyggelige familiegudstjeneste, mulighed for at deltage i Hyllebjergs traditionsrige fældning af byens juletræ, som vil blive placeret midt i byen.

I Haubro er det en fast tradition, at byens julebelysning vil blive tændt umiddelbart efter at familiegudstjenesten har været afholdt i kirken.   

Musikoplevelse i skumringstimen i Alstrup
I Alstrup vil der blive mulighed for at få sig en stemningsfyldt musikoplevelse.

1. søndag i advent, i skumringstimen – og i en kirke med dæmpet belysning og levende lys – vil Samuel Frederiksen spille et 30-40 minutters program på sin kornet. Kornetten har ord for at have en noget blødere klang end trompeten, og kan fylder kirkerummet med sin smukke klang.

Udover at have fingrene nærmest klistret til klaver- og orgeltangenterne har han også lige fra barnsben kunnet håndtere et blæseinstrument, og har nu i sin pensionisttid fået rig lejlighed til at gøre mere ved den sag.

Således har han nu i et par år været medlem af Flyvevåbnets Brass Band, hjemmehørende på Aalborg Flyvestation. For nylig skiftede han instrument fra den større, og dybere eufonium, til den lyse kornet og er nu solo-kornetist i orkesteret. På en rejse her i efteråret til Nordtyskland fik han flere chancer til at spille på sit instrument i de tyske kirker. For eksempel spillede han en lille prøveomgang i Schwerin domkirke sammen med domorganisten – og bl.a. den oplevelse har medført at han har tilbudt det program, som nu kan opleves i Alstrup kirke.

Det bliver et program helt uden ord, uden andre rammer end det smukke kirkerum, og med melodier valgt til lejligheden.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: